Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2011. március 22., kedd

Holi/ होली

Szombaton volt , márc. 19-én. Elmaradtam a bejegyzésemmel, mert a Trafóban voltam egy fergeteges koncerten. Mivel már írtam a Hóliról nem szeretnék senkit sem untatni a legendával. Inkább csak pár képet teszek fel (sajnos nem az enyémek, még mindig nem sikerült beszkenneltetnem a 700 db diát, most már ennyi év után, nem is értem, miért fotóztam diára...)





Ezeket a képeket nézve mindig eszembe jut, hogy mennyire mások az indiaiak. Önfeledten tudnak örülni, nevetni, viccelődni - mint a gyerekek...Hólikor mindenki dobálja a másikat festék golyókkal, festék pisztolyokkal, hasonlít a vízipisztolyhoz... (függetlenül attól, hogy ismerős vagy ismeretlen). Ja, és amit még nem írtam, mindenkinek van hólis ruhája, mert azok a festékek nem moshatóak ki a ruhákból, így minden évben azt veszik föl, némelyik ezért olyan tarka...nem egy Hóli alatt került rá (:-))))



2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Tudtad, hogy a Holi egyben az új év kezdetét is jelenti a családok számára? Én is csak idén tudtam meg. :-) (A Diwalli az üzleti új évet jelenti, azt először a rajasthani üzletemberek ünnepelték csak.)

    üdv,
    Sajo' - indiaindia.blog.hu

    VálaszTörlés
  2. Szia Sajó!
    Köszi az infót! Ezt nem tudtam, hogy a családoknak az új év kezdetét jelenti.
    Az üzleti új évet tudtam,arról írtam is valamelyik Dívális bejegyzésembe. (:-)

    VálaszTörlés