Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2011. január 3., hétfő

Szilveszter Indiában!

Milyen is volt a Szilveszterem 1998/1999?! (Furcsa volt leírni ezeket a számokat, régen volt...)
Gondoltam erről írok egy kicsit így Új Év harmad napján. (:-)))
Egyik legemlékezetesebb Szilveszterem volt. 42 országból voltunk egy kollégiumban összezárva. Igazi bábeli hangzavar, voltak csoporttársaim ( a mongolok és a volt Szovjetunioból) akikkel a közös nyelv a hindí volt. Az volt a fantasztikus az egészben, hogy ottani idő szerint este nyolctól minden órában valahol a világban éjfél volt, így minden órában koccintottunk (:-))). És emlékszem, hogy amikor a mongol szilveszter volt, akkor a mongol lányok mondták, hogy van még nekik valami a bőröndben, amit Szilveszterre tartogattak. Nem csokoládé volt és nem édesség, hanem egy jó nagy adag szárított hús és 3 l Csingiz vodka. Volt nagy ámuldozás. Mert mi (magyarok) régi szokás szerint, vittük a nemzeti italunkat de már az első hónapban elfogyott a szilvapálinkánk meg az Unicum. Különben mindenki vitte a saját nemzeti italát, (még a japánok is) ez csak az esti beszélgetéseknél derült ki. (:-)))
Szóval volt nagy mulatozás, minden órában koccintás. Aztán másnap, Új év napján nem szánkózni mentünk, mint ahogy megyünk itthon, feltéve ha van hó, hanem kimnetünk a Taj Mahalhoz, pontosan 7 riksával, (mert volt aki nem jött) és újra megcsodáltuk az örök szerelem csodálatos szimbólumát. (:-)))) Örülök, hogy ott voltam.
Másnap az iskolában pedig így vártak minket, ezekkel a szépségekkel(állítólag dél- indiai szokás hogy a házak, intézmények udvarára vagy aulájába különböző féle-fajta jókívánságokat készítenek színes homokból, melyek több órán keresztül készülnek, akár a homokmandalák.)
A legfelső képen hindíűl írja, hogy Boldog Új Évet!!! (:-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése