Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2015. október 6., kedd

Könyvajánló: Radzsani táncolni akar

Namaste!


Egy könyvet szeretnék ajánlani minden olyan lányos szülőnek aki szeretné, hogy lánya kicsit közelebb kerüljön az indiai kultúrához!
Igazi kellemes élményben volt részem, a napokban olvastam egy könyvet, ezt szeretném most veletek megosztani.
Mi már kinőttünk abból a korszakból amikor mesét olvasok a gyermekimnek. Most már ők választanak, az én, a nagymama a könyvtáros vagy akár a könyvesboltos  hatására.Egyre kevesebb hatásom van rájuk!
Lányom, Lili idén már hatodik éve balettozik nagy vonzalmat érez az indiai kultúra iránt, valamilyen szinten része az életének. Már felismer egy Ganésat ( könnyű szerinte: az elefántfejű isten.) vagy egy táncoló Shivát és tud egy pár történetet a mitológiából, de még nem olvasott semmi olyan igazi indiásat.
De ami késik nem múlik, az egyik könyvfesztiválon rátalált erre a könyvre: Radzsani táncolni akar.
Egy szóval jellemezve: telitalálat! Úgy mutatta be Indiát amilyen valójában.Van benne gazdagság, van benne szegénység, van benne vallás és van benne művészet.Minden ami India.Az író nem szépítette és ami nagyon tetszett, hogy nem akart túlságosan tudományos lenni. A szanszkrit szavakat szómagyarázattal látta el. Tudta a könyv írója, hogy hol a határ, hiszen tini lányoknak íródott. Olyan lányoknak akik szeretnek táncolni, szeretik a táncot. A lányom imádta olvasni és én is.(:-)))
Ez a könyv egy sorozat része, a többit is ajánlom, mert minden könyv egy lányról szól, akik más kultúrából jönnek, de egy közös érdeklődés köti össze őket: a tánc.
A tánc, úgy ahogy a zene is megszépíti a lelkünket.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szimpatikus! Szerinted egy mai tini, aki a Szent Johanna Gimit olvassa, az szeretni fogja?

    VálaszTörlés
  2. Igen, Marika! Nyugodtan, a lányom is olvas SzJGimit, de neki ez a sorozat sokkal jobban bejött. Öt lányról szól aki az öt kontinensről ugyanabba a tánciskolába felvételizik. Így mind az öt lányt bemutatja egy könyvben . Nagyon jó. Ajánlom. Köszönöm hogy olvasod a blogomat! Majd írjatok visszajelzést, hogy hogyan tetszett! 😊

    VálaszTörlés