Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2011. január 23., vasárnap

No comment, avagy iskolalátogatás Indiában


De rájöttem, hogy ezeket a fotókat nem hagyhatom pár mondta nélkül. Ugyanis voltunk iskolalátogatáson, egy kis faluban Chittrakut mellett. Nagy hatással voltak rám az ott látottak. Mivel kicsi falucska és csak egy iskola volt, ezért összevont osztályok voltak, a nagyok 4-8 osztályosok külön "osztályteremben" voltak amennyiben ez annak nevezhető, a kicsik pedig egy másikban, na de a kicsik a testvéreikkel együtt, inkább mondható bölcsőde, óvoda és alsó tagozat összevonva. Igen nagy hatással volt rám. Még palatáblára írtak ... de inkább nem is részletezem a képeket. Ezzel együtt a gyerekek lelkesen tanultak, és boldogok voltak hogy járhatnak iskolába.
Ha bele gondolok abba, hogy az én fiam interaktív táblán tanul....ami nem bíztos hogy jobb vagy rosszabb, " ez a jövő!!!" mondják...
(Időnként mikor nagyon el van szállva magától, megmutatom neki ezeket a képeket....)


Az is igaz, hogy ez 10 évvel ezelőtt volt és tudom hogy azóta rohamosan fejlődik India, de azt viszont nem gondolom, hogy a fejlődés mellett nincs jelen párhuzamosan a lemaradottság és a szegénység.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése