Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2018. április 15., vasárnap

Egy blog margójára

Kedveseim!

Már régen nem írtam, mert egyszerűen elment a kedvem attól, hogy állandóan írogassak. Nem sok visszajelzést kaptam az elmúlt kilenc év alatt. Aki írt annak ezúttal is köszönet.
Ez már múltkor is problémám volt, sőt évek óta problémám, amióta blogot írok, a visszacsatolás hiánya mindig kérdéseket vet fel a blogíróban, kell-e? minek? miért?
Amikor elkezdtem írni az volt a célom, hogy megosszam veletek (akik még nem jutottatok el Indiába) az élményeimet és sok esetben tanácsokat is írtam mit ne tegyünk vagy tegyünk Indiában. Soha senki nem írta azt, hogy köszönöm. De azért voltak extrém esetek ezt meg kell hagyni. Sorolok párat: volt aki arra kért, hogy fejtsem meg a pálmalevelét, egy jóga oktató arra kért írjam le mi is az a Shiva ünnep és hogyan ünneplik. De volt olyan bátor olvasó aki elküldött egy ppt-t Indiáról, hogy javítsam ki, mert másnap le kell adnia. De a legjobb az egészben az volt amikor egy multi cégtől megkerestek, hogy mondjak már pár dolgot a Diwáli ünnepről, mert meg kell szervezniük az ünnepséget. Erre én mind csak azt válaszoltam, hogy az idő pénz. Nem értették miről beszélek, minden ingyen kellett volna azonnal. Ezért hanyagoltam el a blog írást és nem láttam semmi értelmét.
Ugyanakkor lelkiismeret furdalásom volt azok miatt akik tényleg azért olvassák a blogomat, mert érdekli őket India. Mert ha a statisztikát megnézem azt látom, hogy olvassák a blogomat, csak nem tudom kik Ők?, hol vannak? És mire lennének kíváncsiak? Miről olvasnának szívesen?
Szóval most a láthatatlan olvasókhoz fordulok és bátorítom őket, hogy küldjék el kérdéseiket véleményüket a blogomról, hogy legyen végre valami kommunikáció köztünk legyen értelme a blog írásomnak, nem akarom kitörölni, mert ahhoz már túl rég óta írom!
e-mail címem: kaligopika@yahoo.com vagy akár commentben is írhattok!
Köszönöm, várom szeretettel!


6 megjegyzés:

  1. Jaj, kedves. Nem jó érzés ilyen írást olvasni. Tudom, miről írsz. Néha én is érzek ilyesmit... És most rendesen lelkiismeret-furdalásom van. Sokkal többször kellett volna írnom. Mert én minden posztot elolvastam (azt hiszem). És mindig nagy élmény idejönni és olvasni, sokat tanulok.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Marika, tudom hogy te mindig írsz és olvasod, csak annyira rossz érzés ha nincs visszajelzés, ezért írtam ezt ki magamból. Muszáj volt.(:-))

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa, pedig van értelme ennek a blognak, mert bizony én is sokat megtudtam Indiáról amit egyébként nem irnak le sehol, a receptek finomak, párat én is kipróbáltam, Köszönöm, és szégyenlem magamat, hogy eddig méz ezt nem tettem meg!

    VálaszTörlés
  4. Jó a blogod és hasznos is. Engem most visszatartott attól, hogy a Delhi Darbarból rendeljek ebédet... :D Én is alapvetően a Pannónia utcai Pandzsábból rendelek, de néha szeretek kalandozni. Pl. nekem ízlett a Maharaja indiai és nepáli vegyes étterem is.

    Ha már erre jártam, beleolvastam a blogodba és nagyon jól írsz. Mindenesetre feliratkoztam a followerek közé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves "egy ember"! Köszönöm. Örülök, hogy tetszik a blogom. Hamarosan új bejegyzéssel jelentkezem! Pranam

      Törlés