Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2011. november 8., kedd

Csili csatni / Chili chutney

Jöjjön egy kis gasztronómia. Évek óta készülök elkészíteni, most végre rászántam magam. És hát mit ne mondjak, nagyon csííííp. Csak azoknak ajánlom akik imádják a csípőset.(:-)))))
Akkor jöjjön a recept:

Hozzávalók
7 db zöld csili paprika
2  fej vöröshagyma
só ízlés szerint
1/2 kanál garam masala
4 evő kanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma 
500 ml víz
100 ml maláta ecet

Elkészítés:
Tegyük az apróra vágott csilit , a hagymát, a fokhagymát és a többi hozzávalót (kivéve az ecetet ) egy serpenyőbe és főzzük  lassú tűzön  lefödve 30 percig. Majd adjuk hozzá az ecetet és még forraljuk fedő alatt 20 percig. Majd tegyük forrón üvegekbe és jól zárjuk le.

Nagyon egyszerű elkészíteni, próbáljátok ki!!!Megéri!!! Jó étvágyat!!!(:-))))
A kép ezúttal is lemaradt, rosszak a fény viszonyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése