Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2018. április 15., vasárnap

Születésnapom a Delhi Darbárban

Námászté!

Gyorsan megosztom ezt az élményt mert még elég friss.
A múlt héten hétfőn elmentünk a barátnőmmel indiai étterembe ebédelni, mert születésnapom volt. Ilyenkor így ünnepelünk mivel mindketten jártunk Indiában és imádjuk az indiai konyhát. Egyik kedvenc indiai éttermünk a Pándzsába Tandoori( Pannónia u. 3.) hétfőn zárva van, így a Delhi Darbárra esett a választásunk. Úgysem voltunk még, a belvárosban van, ez is fontos szempont volt, hogy ebéd után mindenki intézze tovább a napi teendőit.
Amikor beléptünk az étterembe egyetlen vendég ebédelt és újságot olvasott. Hát jól van, gondoltam magamba, "ne ítélj elsőre, itt nem úgy van mint Indiában, ha egy étteremben nincsenek, akkor vagy méregdrága vagy nagyon rossz a kaja"-elhessegettem a gondolatot. Helyet foglaltunk, az étterem hangulata, berendezés egészen rendben volt. Jött is a pincér hozta az étlapokat, viszonylag kedvesen.
Mit igyunk? Végül is születésnapom van, legyen egy pohár finom bor- azonnal kiderült számunkra, hogy csak palackot lehet kérni. (Na mármost hétfőn ebédidőben két kétgyerekes családanya nem fog palackos bort kérni-üzenném az étterem tulajdonosnak.)
Néztük tovább az itallapot végül az indiai Cobra sör mellett döntöttünk. Majd előételnek kértünk egy adag szamószát( 2 db), jó méretes darabok mentacsatnival tálalták. Finom volt, amit a főételekről a legnagyobb jóindulattal sem tudok elmondani. Sajnos.
Én főételnek rendeltem BhindiLhadi-t (okra gyömbérrel) a barátnőm egy Veg Khadait egy adag sima rizst és egy vajas nánt.
Az enyém ehető volt, de nem ájultunk el tőle. Elmaradt a hűha érzés ettem már finomabbat. A Veg Khadai fagyasztott mexikói zöldségkeverékből készült paradicsomszószban megfőzve. No comment! Azt gondolom, hogy ha valaki egy ilyen éttermet üzemeltet, akkor ne akarja átvágni a szerencsétlen vendéget, csináljon minőségi indiai konyhát, vagy zárja be! Mert soha nem tudhatja, hogy a betérő milyen szinten ismeri az indiai gasztronómiát. Nyilván akinek nincs jártassága, tapasztalat az indiai ízek világában azt nagyon hamar megvezetik. Sajnos. Felháborítónak tartom, hogy nem kevés pénzért, hogyan nézik palimadárnak a vendéget!!!Senkinek nem ajánlom!!!
Ez volt az első és az utolsó, hogy itt ebédeltünk. Megértettük, miért nem jött be utánunk senki két órán keresztül. Továbbra is marad a jól bevált Pándzsábi étterem, amelyet továbbra is ajánlok mindenkinek. Jövőre a születésnapom keddre esik. (:-))
Néhány kép az üres étteremről és az ételekről:






4 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot!
    Az első megérzésre kellett volna hallgatni :) Nekem ránézésre sem volt szimpatikus az étterem, az étel. Olvasás előtt néztem meg a képeket. Mondjuk én nem vagyok nagy ismerője az igazi indiai ételeknek...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Marika! Igen, itt is a megérzésre kellett volna hallgatnom! De most már megtanultam! (:-)

    VálaszTörlés
  3. Igazán jó kis írás! Mindenki hasznára válik.. és még inkább ha a kezembe veszem a szórólapjukat :)

    VálaszTörlés