Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2016. szeptember 12., hétfő

Tegnap esti mozi


Námászté!
Tegnap este megnéztük a férjemmel a Keleti nyugalom-Marigold Hotel (2011, r.: John Madden) című filmet. Hát, hát, bevallom őszintén rosszabbra számítottam. 
Ez a film, nem kérdés, hogy a fogyasztói társadalomnak készült. Mert a felgyorsult világban nincs idő megismerni, megérteni a dolgok lényegét. Csak a felszínt látjuk, és nincs is több információra szükségünk Indiáról. Kiváncsi lennék ez után a film után ki kap kedvet India megismeréséhez?! 
A filmben van minden, egy kicsit amolyan maszala, keverék. Idősek,fiatalok, sztereotípiák, szerelem, az élet tisztelete, hinduizmus, meleg szerelem, halál, halott égetés, kasztok, előre eltervezett házasság, indiai utcakép, kolduló gyerekek, riksák, Káma- Szútra, stb. Minden ami Indiáról jut eszünkbe.
Természetesen happy -enddel ér véget a film. Nem nagy meglepetésünkre. 
De hogy valami jót is mondjak a filmről: van egy- két szépen fényképezett jelenet.
Ajánlom, egyszer nézhető könnyed film. De nem kell komolyan venni,azt az idealizált Indiát amit elénk tár a film. 
Az értékelési skálán 0-10-ig, én 6 adok. Most már kiváncsi vagyok a második részre is! 
Ha láttátok és van véleményetek szívesen fogadom, írjátok meg! 😉
Köszönöm! 
Pranam 


2 megjegyzés:

  1. Én bevallom, még nem is hallottam róla. De szerintem, megnézem. Viszont van még egy film, amit megnéznék. És a te véleményedre is kíváncsi vagyok... Először könyvben találkoztam vele, azóta sokszor elolvastam.... Ez az Örömváros. Érdemes egyátalán filmen nézni a könyv után?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika! Nem ismerem ezt a könyvet, sem a filmet, de el kezdtem utána keresni, amint elolvastam és megnéztem megírom! 😊

      Törlés