A Kókuszos padlizsán egyik kedvencem, nyáron. (most le is fotóztam (:-)))Itt a receptje:
Hozzávalók:
2-3 padlizsán
1 kk kurkuma
2 ek liszt
egy kevés mogyoró olaj (de helyetesíthető olivával is)
2 zöld csili,
1 paradicsom
1 kis fej hagyma (lehet zöldhagyma is)
1 gerezd fokhagyma
1 csokor zöld koriander
1 kk maszala
1 kevés fekete bors
2 dl kókusztej
só ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, majd csíkokra vagy karikákra vágjuk, kinek hogy tetszik. A lisztet egy tálkába összekeverjük a kurkumával és egy kevés sóval, bele forgatjuk a padlizsánokat, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Törlő papírral kibélelt tálba kiszedjük, és hagyjuk hogy az olaj lecsepegjen a padlizsánokról. Félre tesszük.
Megforrósítjuk a mogyoróolajat és belevágjuk a paradicsomot, csilit, hagymákat, zöld koriandert és a fűszereket. Majd 5-10 percig kavargatjuk, míg nem lesz üveges a hagyma. Majd hozzá adjuk a padlizsánokat. 5 percig hagyjuk együtt főni, majd hozzá öntjük a 2 dl kókusztejet és még lassú tűzön főzzük kb. 10 percig.
Rizzsel és csatnikkal tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!!! Próbáljátok ki mert nagyon finom (:-)))
Nagyon guszta kis étel! Ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésbeautiful!
VálaszTörlés